Aloe Vera fördelar

I höstrusk och vintertid så brukar det vara vanligt med exempelvis förkylningar, kräksjuka och liknande. I samband med att olika åkommor och sjukdomar florerar så brukar det bli aktuellt med olika typ av hälsokost. En hälsokost som vuxit mycket i popularitet under de senaste tio åren är den från Aloe Vera. Aloe Vera är en växt av typen liljeväxt och har exempelvis släktband till vitlöken. Aloe Verans olika användningsområden och hälsoeffekter har dokumenterats ända sedan Hippokrates tid. Vi hoppas nu att vi fått upp intresset för denna växt så att du fortsätter att läsa om hur man gör för att dra nytta av dess användningsområden i vintertid.

Användningsområden i vintertid

Som nämndes ovan så är det lätt att råka ut för både förkylningar och kräksjukor under vinterhalvåret. Dessutom så får man inte lika mycket solljus vilket gör att man kan känna sig lite trött och hängig, rent allmänt. Som tur är så kan man åtgärda detta genom att använda sig av Aloe Vera växten. Hur gör man då detta undrar säkert du. Svaret är att man skall införskaffa så kallad Aloe Vera Gel. Detta är en produkt i juiceform, av renaste Aloe Vera. Halten ren Aloe Vera i äkta Aloe Vera Gel är nästan 100 % i, men detta tåla att undersökas innan du köper produkten. Det finns nämligen produkter på marknaden med enbart 50 % Aloe Vera, vilket naturligtvis innebär att man får i sig mindre av den hälsosamma Aloe Veran och därmed också får mindre effekt.

Om du nu fått tag på riktig Aloe Vera Gel är det bara att dricka ett par centiliter på morgonen respektive kvällen för att du efterhand skall få ut dess effekt.

Vad är det för effekter man kan få av denna juice?

Svaret är att Aloe Veran innehåller en unik sammansättning av vitaminer och mineraler som skapar balans i i mag-tarmsystemet och förbättrar därmed ämnesomsättningen i kroppen som leder till ökat välmående. Dessutom så ger vitaminerna i drycket ett välbehövligt stöd till immunförsvaret vilket gör att man är bättre skyddad mot förkylningar. Dessutom så blir man piggare.

Enda nackdelen som vissa kan uppleva med denna dryck är smaken. Somliga gillar inte den, men av egen erfarenhet så är det oftast en vanesak. Många tycker till och med att den är riktigt god efter att druckit den i ett par veckor. Man skall dock inte förvänta sig resultat omgående, utan ofta så tar det mellan två till tre månader inann man känner skillnaden. Så om du känner dig förkyld och lite hängig nu när det blivit vinter, testa att dricka Aloe Vera!

av Clara